Raad van State verklaart bezwaren tegen Cosseeterrein ongegrond

ROTTERDAM - Alle beroepen tegen het Cosseeterrein in het bestemmingsplan Kern en Plassen in Rotterdam-Hillegersberg, zijn ongegrond. Dat heeft de Raad van State beslist. Door deze uitspraak kan de ontwikkeling van het gebied ‘Le Passage’ verder ter hand worden genomen.

Albert Blok, directeur ACTive Real Estate BV, samen met Van Mierlo Bouwgroep BV ontwikkelaar van Le Passage: “Het is goed dat we door kunnen gaan, zeker met het oog op het upgraden van het winkelgebied ten opzichte van de omringende kernen. We zijn blij met deze uitspraak van de Raad van State. We kunnen nu weer op volle kracht verder met de ontwikkeling van Le Passage. Van een terrein wat er nu nog rommelig en vervallen bij ligt, wordt dit omgevormd tot een kwalitatief hoogstaand winkel- en woongebied dat de verbinding tussen de winkels aan de Argonautenweg en de winkels in de Bergse Dorpsstraat verstevigt”.

In Le Passage wordt gezorgd voor een goede mix van wonen, winkelen en recreëren.
Het bestemmingsplan Kern en Plassen werd in september 2009 vastgesteld. Vervolgens werden er bezwaren ingediend, onder andere tegen de locatie Van der Valk, Lommerrijk en het Cosseeterrein. De Raad van State heeft op 16 november 2011 uitspraak gedaan en alle bezwaren met betrekking tot de wijzigingsbevoegdheid die de ontwikkeling van het Cosseeterrein mogelijk maakt, afgewezen. Het desbetreffende deel van het bestemmingsplan is daarmee nu onherroepelijk.

 

4e Le Passage - Bergse Plasloop

In 2011 zal de 4e editie van de Bergse Plasloop worden gehouden in het mooie Hillegersberg, de loop vindt plaats op 9 oktober a.s. ook dit jaar is Le Passage hoofdsponsor van de Bergse Plasloop.

Er worden diverse afstanden gelopen: de Jeugdloop 1 km en 2 km en de prestatieloop 5 km en 10 km.

(Het artikel is te openen / te vergroten door er op te klikken)

Hberg_20110824_Hillegersberg_Lifestyle_artikel_gr

Kijkt u voor meer informatie op www.ra.nl/bergseplasloop

Le Passage ook dit jaar (mede)sponsor Jazz Hillegersberg

Al geruime tijd wordt er achter de schermen intensief gewerkt aan het tot stand laten komen van de 27e editie van Jazz Hillegersberg, de verwachting is dat er weer een mooi evenement zal worden neergezet. Ook dit jaar is Le Passage (mede)sponsor van dit inmiddels uit de kluiten gewassen evenement.

Jazz Hillegersberg vindt dit jaar plaats van vrijdag 26 augustus t/m zondag 28 augustus.

Kijkt u voor meer informatie op www.jazzhillegersberg.nl