Ligging Hillegersberg en Le Passage

Hillegersberg ligt aan de noordkant van de gemeente Rotterdam en is gelegen aan de rivier de Rotte. Aan de noordoostzijde wordt Hillegersberg begrensd door veel water en groene gebieden, zoals de recreatiegebieden het Lage Bergse Bos en de Rottemeren. Het is een mooi en compleet woongebied waar alle voorzieningen aanwezig zijn.

Hillegersberg bevat (sinds de toevoeging van nieuw-Hillegersberg) drie winkelcentra: het centrum van Hillegersberg zelf (Bergse Dorpsstraat, Weissenbruchlaan), de Kleiweg met de omliggende winkels en het (kleine) winkelcentrum aan de Van Beethovensingel. De deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek heeft tegenwoordig ruim 41.000 inwoners. Met Le Passage wordt dit woon- en winkelgebied uitgebreid.

Hillegersberg en Le Passage zijn goed te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto via de A13 en/of de A20 (ring Rotterdam).
In de directe omgeving van Le Passage stoppen de tram (lijn 4) en de bus (halte Bergse Dorpsstraat), voor de deur en is er ruime parkeergelegenheid in de omgeving en de ondergrondseparkeergarages.

 

(de afbeeldingen hieronder zijn in een groter formaat te bekijken door er op te klikken)

HBPL3K HBPL2K HBPL4K